EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
24 Февруари 08, 18:53 / Автор: Европейски информационен център
Румяна Желева: Финансовата децентрализация е шанса на българските градове да просперират
Евродепутатът на ГЕРБ Румяна Желева бе домакин на форум в Бургас, в който участваха кметове на кметства от Бургаска област и общински съветници на ГЕРБ.
“Във финансовата децентрализация виждам шанса на българските градове и по-малките населени места да просперират и да усвоят средствата по Европейските фондове”, заяви по време на семинар в Бургас евродепутатът на ГЕРБ Румяна Желева. 

Тя бе домакин на форум, в който участваха кметове на кметства от Бургаска област и общински съветници на ГЕРБ. Според Желева кметовете трябва да работят непрекъснато за разширяване на финансовата самостоятелност на общините и да използват всички свои правомощия и привилегии.

“Единствено в контекста на една децентрализация и самостоятелност на градовете и на общините виждам възможност да се реализират добри проекти, защото хората, които живеят в дадено населено място знаят много добре от какво имат нужда неговите жители, коментира Румяна Желева. 

Тя отбеляза, че в България все още няма закон за публично-частните партньорства, което не дава възможност на бизнеса да си партнира с общините. ”Няма законова база, по която това да става”, подчерта Желева. 

Тя изрази надеждата си, че това може да се промени и допълни, че усилията на ГЕРБ ще бъдат насочени в тази посока, а именно създаването на ясни правила за публично-частни партньорства. 

Практическият семинар е част от редовните срещи, с които ПП ГЕРБ се ангажира да организира за своите кметове и кметски наместници от Бургаски регион. Обменът на опит и изграждането на устойчива мрежа между членовете на политическата сила са основен приоритет на събиранията, които се организират всеки месец, обясни областният координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев. Лектор на семинара бе доц. Милена Стефанова от Софийския университет.

Връзки с медиите:
056/84 23 99

Източник: Европейски информационен център

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1158