EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
19 Февруари 08, 16:45 / Автор: Veritas PR
Ruthmann - производителят на първата най-висока „вишка” в света - стъпи официално у нас
Немският производител Ruthmann е създаден през 1901 година и произвежда „вишки” под запазената марка Steiger („Щайгер”) от 55 години насам.
София, 19.02.2008 г. Ruthmann GmbH&Co., немски производител със 107-годишна история и присъствие на 5 континента, стъпи официално в България след близо 1-годишни преговори. Негов ексклузивен представител у нас е „Стротек” АД. 

Ruthmann - производителят на първата най-висока „вишка” в света - стъпи официално у насАвтовишките представляват автомобил или камион с работна платформа. Приложими са навсякъде, където работата изисква повдигане на човек на височина. Те са по-мобилни от други машини за повдигане и не изискват монтаж на помощни съоръжения. Конструирани са така, че да работят и при трудно достъпни места като например върха на кулата на един ТЕЦ или долната част на един мост. Автовишките са търсени от общини, ТЕЦ-ове, електроразпределителни дружества, фирми за високо строителство и поддръжка на сгради. 

Автовишките се използват за поддръжка на осветителни тела по улиците и подрязване клоните на дърветата, почистване и боядисване на фасади на сгради, монтаж на реклами, поставяне на външна топлоизолация, смяна на улуци, дори отстраняване на опасни ледени висулки. В Германия са предпочитани и от ТВ медии – мобилността им позволява панорамно (от много високо и от всички възможни ъгли) заснемане на спортни събития като футбол и тенис. 

Пазарът на автовишки в България все още не е развит – до момента почти никой у нас не предлага автовишки. Досега са се предлагали само употребявани „вишки” „на преклонна възраст”. „В момента в практиката вместо автовишки се използват неподходящи за целта машини, като телескопични повдигачи, ножични платформи и др, които обаче не могат да заменят мобилността на автовишките”, коментират от „Стротек” АД и допълват, че планират да разработят именно този пазар. Предвижда се винаги да има автовишки в наличност заради традиционно дългите срокове на производство при подемната техника. Първите бройки са вече поръчани. Те ще се предлагат и на лизинг. „Стротек” ще отговаря и за сервиза на машините. 

Договорът за партньорство с лидера в производството на автовишки Ruthmann беше подписан преди броени дни. 22-метрова демонстрационна „вишка” на шаси, управлявано от водач с категория В, пристига на обиколка в страната в края на месец февруари 2008 г., за да подготви търговските специалисти. 

Немският производител Ruthmann е създаден през 1901 година и произвежда „вишки” под запазената марка Steiger („Щайгер”) в Рурската област от 55 години насам. В момента предлага 40 вида „щайгери”, сред които и най-високият в света - с дължина на стрелата 100 м. 

Ruthmann е единственият производител без нещастен случай поради повреда или дефект на техниката. 10-хилядната им машина беше продадена в края на миналата година на търг в електронния аукцион eBay за EUR 92 478.99, от които EUR 18 500 бяха дарени на фондация за деца в неравностойно положение.

За повече информация: Veritas PR, Евелина Терзийска, 862 82 47, 0888 046 475; eterziyska@veritaspr.bg

Източник: Veritas PR

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.112