EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
13 Февруари 08, 12:22 / Автор: Български дарителски форум
Все повече благотворителни кампании ползват Единната дарителска система “DMS – България” като начин за набиране на средства.
В процес на развитие са и преговорите с МТел за отваряне на 17 777 към абонати на оператора.

От стартирането на краткия номер 17 777 до сега абонатитe на GLOBUL и vivatel са дарили 18 313 лв за общо 24 кампании. Повече от 80% от кампаниите набират средства за хора с тежки здравословни проблеми. Организации набират средства за различни каузи в обществена полза: осигуряване на архитектурно достъпна среда за деца с увреждания, лечението на ранени животни, съхраняване на защитени природни територии, превенция на трафика на деца. Най-голяма дарителска подкрепа получават кампаниите, свързани с деца и особено деца и млади хора, които се борят с тежко заболяване.

Новостите: Съветническият Борд на DMS прие промени в процедурата, които позволяват разглеждането на кандидатури от семейства на деца, които са чакали отговор от Комисията за лечение в чужбина или Фонда за лечение на деца към Министерство на здравеопазването повече от един месец. Причина за промените е неприемливо дългия срок на отговор на молбите, заведени в Център Фонд за лечение на деца.

Приетите промени няма да допуснат дублиране на средства дори и при последващо одобрение на кандидатурите от Фонда за лечение на деца в чужбина тъй като Фондът преглежда извлечения от дарителските сметки на кандидатстващите, преди да одобри окончателната сума на финансиране.

В процес на развитие са и преговорите с МТел за отваряне на 17 777 към абонати на оператора.

Източник:
Български дарителски форум


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1063