EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
04 Февруари 08, 17:02 / Автор: DEMEA
Прес-съобщение от Сирма Груп АД - Относно проблеми със системата за записване за детски градини в Софийска община на 4.02.2008 г.
Ha 5-ти февруари в сутрешния блок на БНТ, представител на „Сирма Груп” ще изнесе подробни данни за случая (със срива на системата за записване на децата в детските градини на София - бел. ред.).

Във връзка с проблемите при регистрация и кандидатстване за детски градини на Софийска община, Съветът на директорите на „Сирма Груп” АД заявява:

„Сирма Груп” е напълно отговорна за техническото изпълнение, внедряване и работа на „Информационна система за обслужване на детските градини” в Софийска община.

Искрено съжаляваме за неудобствата, които родителите и служителите изпитаха при старта на системата в 9:00 ч. Проблемите са преодолени към 13:30 ч. и системата работи нормално от тогава. До 14:00 ч. са регистрирани 15015 деца (има дублирани записи) и 46901 кандидатствания за 196 детски градини, т.е почти всички деца са регистрирани. Най-късно до 12:00 на 5.02.2008 г. ще бъде изпратена електронна поща на всички потребители, регистрирали успешно децата си в системата.

„Сирма Груп” прави всичко възможно да осигури нормалната работа на системата и е осигурила допълнителни технически ресурси и най-добрите си експерти, за да приключи регистрацията нормално.
При първоначалното разследване Съветът на директорите на „Сирма Груп” установи, че срива в работата на системата е предизвикан от злонамерени атаки. По начални данни, повече от 90% от заявките към сайта са били от недоброжелателни потребители, целящи претоварване.

Въпреки предварително взетите мерки – комуникационни, хардуерни и софтуерни – системата не е издържала на тези атаки. По проект и реализация, системата е трябвало да издържи 2-пъти по-голямо пиково натоварване от очакваното – около 5000 едновременни потребителя при време за отговор под 3 секунди. За съжаление, за всяка заявка от реален потребител, който легитимно е искал да запише детето си, е имало по 10 хакерски атаки.

Тези атаки, насочени към Софийска община или към „Сирма Груп”, всъщност са атаки към многото родители, за които записването на деца в детска градина е изключително важно.

„Сирма Груп” ще съдейства на Софийска община и ще предостави всички данни на прокуратурата, ако реши да възбуди наказателно производство по чл. 319 от Наказателния кодекс.

Ha 5-ти февруари в сутрешния блок на БНТ, представител на „Сирма Груп” ще изнесе подробни данни за случая. Резултатите от вътрешния одит по сигурността на системата и причините за забавяне също ще бъдат публикувани без забавяне.

Съвет на директорите
„Сирма Груп” АД
4.02.2008 г.
София

Източник: Агенция DEMEA


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1579