EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
20 Януари 08, 10:51 / Автор: APRA Porter Novelli
300% ръст бележи пазарът на инстантни супи за една година
Нова супа осигурява една от петте здравословни порции зеленчуци на ден.
Представяне на новия продут MAGGI - "Порция зеленчуци", 20.01.2008 г.На 20 януари 2008 г. водещата марка в кулинарния сектор MAGGI представи „Порция зеленчуци“ - продукт, който има за цел да отговори на желанието за здравословно и балансирано хранене на съвременния българин. На събитието присъстваха Нели Ангелова, мениджър група „Кулинарни продукти“ в Нестле България, проф. Стефка Петрова, заместник-директор и ръководител Направление “Храни и хранене”, НЦООЗ (Национален център за опазване на общественото здраве), национален консултант по хранене и диететика към Министерството на здравеопазването, както и нашумялата актриса от телевизионния сериал „Тя и Той“ Стефания Колева. Новата инстантна супа „Порция зеленчуци“ се продава в нестандартна „stick“ опаковка, тя е без консерванти и всяка порция от нея съдържа 80 грама зеленчуци, което според Световната здравна организация е равно на една от препоръчителните 5 дневни порции.

MAGGI „Порция зеленчуци“ е здравословна и бърза за приготвяне супа, като 80% от нея ще се продава в павильони, малки магазинчета и бензиностанции. Целта на MAGGI е здравословната супа да стане лидер на пазара на храни за консумация извън дома, като основни конкуренти на „Порция зеленчуци“ са чипсът, солетите и пуканките.

„През последните няколко години ежедневието на българите силно се промени. Времето, което прекарваме вкъщи, става все по-малко, за сметка на часовете, които прекарваме в път и в офиса. Българите искат да се хранят здравословно – 95% от тях го заявяват, но цели 75% казват, че нямат време през деня да консумират плодове и зеленчуци, въпреки желанието си. Това е причината да пуснем на пазара „Порция зеленчуци“. Една чаша от тази супа дава на организма 80 грама зеленчуци, както и фибри, витамини и минерали“, коментира Нели Ангелова, мениджър на група „Кулинарни продукти“ в Нестле България.

България следва тенденциите за увеличаване дела на консумация на снаксове и закуски. Българите консумират все повече готови храни, за сметка на домашно приготвените, а 24% от тях са чипс и солети. През 2004 г. в едно домакинство се е готвило средно по 5-6 пъти на седмица, докато през изминалата 2007 г., средният брой на седмични готвения е спаднал на 4. В същото време сред ястията, които се приготвят вкъщи, супата заема едно от челните места. Българите консумират супа минимум два пъти седмично, като в по-студените сезони супата приства в ежедневното ни меню през ден. Всеки осми българин декларира, че е консумирал супа „вчера”. Най-бързо се развива пазарът на инстантни супи, като през 2007 г. потреблението на инстантна супа бележи троен ръст и продължава да расте.

„Достатъчната консумация на плодове и зеленчуци е един от основните подходи за намаляване на свръхтеглото и затлъстяването. Препоръчително е човек да консумира минимум 400 грама плодове и зеленчуци на ден или 5 порции от около 80 грама, за да се намали рискът от сърдечно-съдови, ракови и др. заболявания, основна причина за смъртността на възрастното население. Супата е много подходяща и полезна храна за едно балансирано хранене. Порция зеленчукова супа създава усещане за ситост, доставя на организма полезни вещества и е с ниско енергийно съдържание. Зеленчуците са с най-малко калории в сравнение с другите групи храни. Те имат високо водно съдържание, почти не съдържат мазнини и в сравнение с плодовете имат по-малко въглехидрати. Голямото предимство на зеленчуците е, че въпреки малкото съдържащи се калории, те са източник на незаменими витамини и минерали и полезни за здравето хранителни влакнини“, препоръчва проф. Стефка Петрова, заместник-директор и ръководител Направление “Храни и хранене” в Националният център за опазване на общественото здраве.

Основната промяна в хранителните навици на българина се изразява в осъзнаването на нуждата от здравословно хранене и в нарастване на дела от хората, които се хранят на работното си място. Засилената динамика на ежедневието и повечето часове, посветени на работа, за сметка на домашните задължения, увеличават деня на пазаруване и консумация на продукти, които влизат в категорията - „удобни за приготвяне”.

Все повече хора имат мнение за нуждата от здравословен начин на живот. Според българите активен начин на живот означава – физическа активност (спорт, ходене пеша, движение), консумация на супа, на плодове и зеленчуци. На ежедневна база 8% от българите декларират, че са консумирали плодове преди обяд, 11% споделят, че са обядвали със салата, а 36%, казват че зеленчуковата салата е била част от вечерното им меню. 84% от хората твърдят, че се опитват да се хранят с продукти, съдържащи обогатени или полезни съставки, но само 39% от тях внимателно избират продуктите, които консумират.

Информация за Представяне на новия продут MAGGI - "Порция зеленчуци"

Източник:
APRA Porter Novelli

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1197