EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Организация на събития

Вземи в gLOG
20 Януари 08, 11:32 / Автор: Karieri.bg
Виртуалните социални мрежи - новото място за среща на бизнеса
65% от хората, работещи в бизнес среда, вече поддържат връзка чрез онлайн мрежи.
65% от хората, работещи в бизнес среда, вече поддържат връзка чрез онлайн мрежи. Това показват резултатите от проучване на Института за корпоративна продуктивност. "Очаквахме много от анкетираните да отговорят, че използват MySpace или Facebook за лични контакти, но бяхме заинтригувани от високия брой хора в бизнеса, които използват мрежите за професионални цели", коментира автора на проучването Джей Джемрог. "След като все повече хора работят дистанционно и сменят често местоработата си, е логично бизнес общността да използва онлайн мрежите, за да поддържа бизнес контакти".

Проучването поставя професионалната мрежа 
LinkedIn на първо място сред най-предпочитаните в бизнес средите. Веднага след нея се нареждат Yahoo! 360 и MySpace, които обикновено се свързват с най-младите потребители.

За какво точно се използват мрежите? Близо половината от анкетираните твърдят, че организацията насърчава служителите си, включително работещите дистанционно, да поддържат връзка помежду си чрез виртуалните мрежи. 47% използват сайтовете, за да се свързват с потенциални клиенти или да разкажат за професионалните си умения. 35% твърдят, че профилът им в социалната виртуална мрежа им помага в търсенето на работа.

Повече от половината запитани обменят опит с колегите си или търсят решения на проблеми във виртуалната мрежа. "Компаниите винаги са се обвързвали с професионални асоциации с една цел: да принадлежат към определена общонст. Социалните мрежи отвориха нова възможност, като създадоха професионална общност онлайн, а обмяната на опит в реално време е безценна за много служители днес. Очакваме от мрежите да се възползват и по-малките компании, чийто персонал може да черпи опит от големите корпорации", прогнозира Джемрог.

37% от тези, които не използват виртуалните мрежи, го правят защото не знаят кой уебсайт да изберат. 60% биха направили свой онлайн профил, ако са сигурни, че това ще е добре за професионалното им развитие, а 70% - ако това помогне на компанията им да работи по-успешно.  

Източник: Karieri.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.087