EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
02 Януари 08, 11:07 / Автор: ФОКУС Прес
БИЛЛА откри 29-ия си магазин в страната
Търговската верига отвори общо 7 магазина през 2007 година.
29 декември 2007 г., София. БИЛЛА България откри вчера 29-ия си магазин от веригата в Ямбол. Супермаркетът бе официално открит от кмета на града г-н Георги Славов, изпълнителния директор на БИЛЛА България г-н Емил Стефанов и главния оперативен директор на БИЛЛА България г-жа Диана Тодорова.

БИЛЛА Ямбол е първият супермаркет, част от търговски комплекс разположен на два етажа, което го превръща в един от най-модерните обекти от веригата в страната.

Сградата е съвместен търговски комплекс на БИЛЛА и веригата за черна и бяла техника Техномаркет. Общата му застроена площ е 4 000 м2, от която 1200 м2 чиста търговска площ на магазин БИЛЛА. За удобство на посетителите супермаркетът разполага с кафене и паркинг със 70 места. Размерът на инвестицията възлиза на 10 милиона лева.

През тази година БИЛЛА България откри общо 7 магазина в страната – Ловеч, Разград, Димтровград, Самоков, Кърджали, Силистра и Ямбол. В тях бяха наети общо 510 души, с което броят на работещите в магазините от веригата в цялата страна достига 2 700 души. Това нарежда БИЛЛА България сред най-големите чуждестранни компании и работодатели в страната.

Плановете за развитие на БИЛЛА България предвиждат ежегодно да се откриват минимум по 8 нови магазина, докато общият им брой не надмине 75. До момента размерът на направените инвестиции в България възлиза на над 216 млн.лв.

Повече за БИЛЛА

Австрийската фирма BILLA е основана през 50-те години във Виена. През 1996 г. BILLA става собственост на германската търговска група REWE, която се нарежда на трето място в Европа и пето в света сред търговските вериги за хранителни продукти с оборот от 40 милиарда евро. В България компанията навлиза през 2000 г. с откриването на първия супермаркет BILLA на 5 октомври в София. За 7 години са открити общо 29 магазина, 7 от които в столицата.

За допълнителна информация:

Елица Георгиева
“Връзки с обществеността”
Euro RSCG Sofia
Т: 400 94 32
М: 0887 981 844
Е: elitza.georgieva@eurorscg.bg

Източник:
ФОКУС Прес  

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1097