EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети / Организация на събитие

Вземи в gLOG
11 Ноември 07, 21:45 / Автор: Иван Беров
Как да се държим на специални събития: правила на поведение
Направете си един тест и бъдете честни: колко от тези правила спазвате наистина по време на някакво събитие?

Често ни се налага да присъстваме на коктейли, специални събития или делови срещи. Много е важно да знаем как да се държим в конкретните ситуации, за да не се изложим. Ако в България тези предписания са по-скоро пожелателни, то в Европа или САЩ нарушаването само на едно от тях може да ви направи за смях. И тъй като вeче сме в ЕС е добре да имаме поведение, което да създаде впечатление у другите за добро възпитание, решителност и самоувереност.

Направете си един тест и бъдете честни: колко от тези правила спазвате наистина по време на някакво събитие?

psm07_website_specialevents_v01_html_155f847c.jpg

Бъдете точен- Ако сте в ролята на организатор се разбира от самосебе си, че трябва да сте на мястото на събитието поне два часа предварително. Ако сте поканен, по-добре е да подраните и да се разходите наоколо, отколкото да закъснеете и да оставите впечатление за неточен човек още с влизането си. Освен това бихте имали време, за да проверите външнич си вид.

Ръкувайте се „мъжката” - Второто нещо след влизането ви е най-често ръкуване с други хора. Това съвсем не означава да счупите ръката на отсрещната страна, но не онзачава и вяло да подадате ръката си като „умряла риба”. Просто разклатете ръката на другия човек умерено, усмихнете се и не забравяте да го гледате в очите !

 Бъдете възпитан - Думи като „моля”, „извинете” и „благодаря” трябва да станат ваша втора природа. Винаги бъдете любезен, дори когато другите ви дразнят или са груби.

Изслушвайте докрай - Голям порок на много комуникатори е да гледат, без да виждат, и да чуват, без да слушат. По време на разговор е грубо да прекъсвате и да говорите едновременно и с други хора, които нямат нищо общо с темата. И не забравяйте да гледате събеседника ви в очите, все пак говорим за комуникация лице в лице.

Не критикувайте публично - Не всеки ще признае, но седнем ли на кафе с някого или когато сме в компания отвътре ни човърка да оплюем този или онзи. Никога не правете това, особено по време на делови срещи или официални приеми. Неприличният език и честото ругаене създава впечатлението, че сте ограничен и просто няма какво друго да кажете.

Не повишавайте тон - Владейте силата на гласа си, докато сте сред хора. Не само защото е грубо да се говори силно, но със сигурност няма да искате всички в залата да чуват за какво си говорите.

Владейте се - Изключително неприлично е да спорите, особено по теми, по които не сте компетентни. Владейте нервите и избухливия си характер, за да не ви помислят за емоционално увреден.

Не обсъждайте и не показвайте пари - Доходите и парите ви в портфейла са лични въпроси. Независимо от това дали финансовото ви състояние е добро или лошо, не бива да го обсъждате публично.

Не оправяйте външния си вид пред хора - Ако се наложи да си издухате носа или да си почистите зъбите, просто се извинете и се справете с досадния проблем в тоалетната например.

Давайте бакшиш и благодарете - Това не само ще бъде оценено, но ще гарантира добро обслужване следващия път.

Източник: Светът през погледа на студент по PR (Блогът на Иван Беров)


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1266