EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Календар
«« февруари 2021 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

11.02.10
15:00 - 0 h 0 s
Кръгла маса на тема: "Цианидните технологии за излужване на злато – рискове и алтернативи. Десет години след Байа Маре"
Кога: 11 февруари 2010 г. (четвъртък), 15.00 часа
Къде: София, Център за култура и дебат “Червената къща“ Андрей Николов, зала „Пеша Николова”
Достъп: Свободен
Организатор: Коалиция „България без цианиди”

Събитието: Коалиция „България без цианиди” организира на 11 февруари (четвъртък) от 15.00 ч. в зала “Пеша Николова” кръгла маса на тема:

Цианидните технологии за излужване на злато – рискове и алтернативи. Десет години след Байа Маре

През последните пет години вследствие на появилите се инвестиционни намерения в обществото бе повдигнат въпросът относно използването на цианидната технология в минната индустрия. Появяващите се отново и отново информации за аварии с тази технология, както и обществените реакции против нея, изискват по-сериозното й разглеждане и внимателната оценка на рисковете и предимствата от нея.

Организираме настоящия дебат по повод десетгодишнината от унищожителния цианиден разлив от Байа Маре, Румъния, засегнал водосбора на р. Дунав до устието при Черно море и водоснабдяването на над 2,4 милиона души. Целта на кръглата маса е обсъждането на цианидната технология, а не на конкретните инвестиционни намерения и проблемите около тях.

Поканени са представители на златодобивни компании, отговорните институции – Министерство на околната среда и водите, Министерство на здравеопазването, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, както и народни представители от златодобивни региони, народни представители от Комисия по околна среда и Комисия по петициите на Народното събрание.

На български език.

Вход свободен

Заявки за участие се приемат на ел. поща dpopov@ceie.org или на 0886 818 794 (моля, търсете Даниел Попов).

За повече информация и контакти: Преслава Илиева, 9888188, pilieva@redhouse-sofia.org, Даниел Попов, dpopov@ceie.org, моб.: 0886 818 794

++++ ++++ ++++ ++++ +++++
Центърът за култура и дебат “Червената къща ”Андрей Николов” e проект на фондация “Гъливер клиринг хауз”. Червената къща е създадена със съдействието на програма МАТРА на Министерство на външните работи на Холандия, Принц Бернард Фонд и Институт “Отворено общество” – София. Основен партньор на Червената къща е фондация „Комунитас”. Червената къща работи с подкрепата на грантове от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа и Фондация „Америка за България”.
++++ ++++ ++++ ++++ +++++

Източник: 
Център за култура и дебат “Червената къща” Андрей Николов