EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Календар
«« декември 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

08.12.09
00:00 - 0 h 0 s
Осма кръгла маса с правителството на България, организирана от Economist Conferences
Кога: 8 декември 2009 г. (вторник)
Къде: София, хотел Шератон
Достъп: Такса участие
Организатор: Economist Conferences

Събитието: Осма кръгла маса с правителството на България, организирана от Economist Conferences, ще събере министрите от икономическия екип и над 200 висши мениджъри в хотел Шератон, София, на 8 декември 2009 г. Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в най-престижния бизнес форум у нас с водещ адрес: Време за ново начало: „Да покажем, че България може”. 

Кръглите маси, които Economist Conferences, част от The Economist Group, организира по цял свят, имат три основни цели. Първо, да помогнат на висшите мениджъри да разберат бизнес средата в дадената държава. Второ, да запознаят участниците с най-важните политики и стратегии на правителството. Трето, да създадат платформа за неформален диалог на високо равнище между инвеститори и ключовите министри. За първи път форумът в България ще бъде открит лично от Ричард Еймс, програмен директор Конференции за Централна Европа, Близкия Изток и Африка в Economist Intelligence Unit.

По време на събитието ще бъде представено и дискутирано уникално международно проучване на Economist Intelligence Unit (EIU), проведено сред висши мениджъри в региона и посветено на бизнес средата в България.

Във фокуса на дискусиите по време на кръглата маса попадат следните теми:

 - Възможности за икономически растеж през 2010 г. и в средносрочен план. 
 - Достатъчни ли са действията на правителството за подобряване имиджа на страната?
 - Какво още трябва да направи България за привличане на нови чуждестранни инвестиции?
 - Потенциална дата за приемане на еврото.
 - Може ли финансовият сектор в България да отпуска нови кредити за бизнеса?

В рамките на интерактивните сесии на Кръглата маса министрите ще представят своята програма за възстановяване на икономиката. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и Иван Искров, управител на Българската народна банка, ще участват в неформална дискусия под надслов: „Трудният избор: икономическата политика и бизнес средата”. В дискусията за конкурентните предимства на България ще се включат Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството, и Александър Цветков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Основни спонсори на Осмата кръга маса с правителството са ING България и MTel.

„Оценяваме изключително високо ангажираността на икономическия екип на правителството на България и лично на министър-председателя Бойко Борисов да представят фокуса и приоритетите на кабинета. Чрез този форум представителите на правителството ще могат директно да се обърнат към настоящи и потенциални инвеститори в България и да насърчат тяхната активност в подкрепа на икономиката, развитието на нови проекти и създаването на работни места. Уверени сме, че Кръглата маса е отлична възможност за ефективен диалог с български и международни бизнес лидери от най-висок ранг и спечелване на тяхното доверие. В дългосрочен план това ще спомогне за възстановяване имиджа на България”, заяви Ричард Еймс, програмен директор Конференции за Централна Европа, Близкия Изток и Африка в Economist Intelligence Unit.

За Economist Conferences:

Economist Conferences, която е част от Economist Intelligence Unit, е лидер в организирането на международни форуми за висши бизнес мениджъри, които търсят нови знания по стратегически въпроси. Тези събития включват специализирани секторни конференции, срещи на мениджъри и кръгли маси с правителствата по света. Като част от The Economist Group, издателят на The Economist, организацията има имидж на бранд със 160-годишна история и репутация, основана на база интелектуален интегритет, независимост и перфекционизъм.

Всяко събитие, организирано от Economist Conferences, предоставя обективен и информативен анализ. Тези срещи представляват форуми на най-високо равнище, на които висши мениджъри могат да се срещнат, да получат информация, да разменят възгледи и да сравнят стратегии.

Онлайн регистрация:

www.economistconferences.com/bulgaria09

Email: cemeacustomerservice@economist.com
Tel:/ тел: +44 (0)20 7576 8550
Fax:/факс +43 (0)1 7576 8534

За допълнителна информация:

Албена Ивайлова, Viveka Positive Communications:

+ 359 2 980 45 87
+ 359 896 66 56 74

Антония Комитова, Creative Solutions:
+ 359 2 980 98 63

Източник:
Viveka Positive Communications