EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Календар
«« август 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

11.08.09
00:00 - 0 h 0 s
Live Zara Jazz
Кога: 11 август 2009 г. (вторник), 20.00 часа
Къде: Стара Загора, РБ "Захарий Княжески"
Достъп: Билети
Организатор: -

Събитието: Live Zara Jazz
Регионална Библиотека”Захарий Княжески”
11-ти август, вторник
Начало на концерта: 20:00 ч.

Една jazz вечер със:
Николай Карагеоргиев-китара
Венцислав Благоев – тромпет, флюгелхорн
Мирослав Турийски – пиано, кийборд
Младен Димитров – барабани

Повече от 5 години китаристът Николай Карагоргиев живее и работи в Берн, Швейцария. Николай завършва тамошната консерватория, специалност джаз китара. В момента свири със собствена група. Предстои издаването на първия албум на бандата.

Зад гърба си има успешни проекти с много български и западни джаз музиканти, сред които известният американски барабанист Били Кобъм, големият български пианист Антони Дончев и други. Николай има участия и в много фестивали. През лятото на 2007-ма пловдичанинът свири на фестивала в швейцарския град Лангнау, на чиято сцена по същото време забиват 2-ма от най големите съвременни джаз китаристи – Скот Хендерсън и Майк Стърн.

Венцислав Благоев е добре познато име на българската джаз сцена. Роденият в Благоевград музикант открива тромпета на 9 години.Тогава на дневен ред е класическата музика, но после Венци се влюбва в джаза и му остава верен и до днес. Венцислав Благоев също свири с много и различни музиканти по време своята кариера. Той си партнира на сцената с имена като Аким Танг, Кристиан Немет, Антони Дончев, Любомир Денев, както и с най-талантливия старозагорски джаз пианист Пламен Карадонев, с когото Венци направи невероятен концерт в Стара Загора през април.

Най-интересния предстоящ проект на 41-годишния тромпетист е участието му в „Пловдивски джаз вечери” през октомври, когато заедно с тромпета на българина ще засвири и този на един от най-големите световни майстори на този инструмент – Ренди Брейкър. Брейкър пристига под тепетата лично по покана на Венцислав Благоев.
Другото, не по-малко интересно име в афиша на Zara live jazz e това на младия пианист Мирослав Турийски.Той е роден през 1980 и като малък свири на класическо пиано. После се отказва от инструмента, но по-късно съдбата отново го връща кам пианото. Вече като студент по инженерна физика, Миро осъзнава, че науката е не е призванието на живота му и се завръща към музиката. Турийски свири с много различин музиканти, като един е най-впечатляващите му проекти е групата S.T. Maro band.

Най-малко като че ли се знае за барабаниста Младен Димитров. Интересен факт е, че пловдичанинът е завършил музикалното училище в родния си град с специалност обой, а после се насочва към барабаните. Също като Миро, Младен свири в групата S.T. Maro band.

Вход – с покани. Цена на поканата: 7 лв.
Поканите могат да се закупят от Информационния център в библиотека”Захарий Княжески”. Центърът работи от 8:30 до 17:00 ч.
За повече инфо: 0889/778 824 - Димитър Митев

За контакти:0889/778 824 - Димитър Митев

Източник на информация (уебсайт): Програмата-Стара Загора, Община Стара Загора