EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Календар
«« август 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

01.08.09
11:00 - 0 h 0 s
Информационен ден, посветен на проблемите на климата и опазването на околната среда, в Стара Загора
Кога: 1 август 2009 г. (събота), 11.00 часа
Къде: Стара Загора, парк "Пети октомври"
Достъп: Свободен
Организатор: Представителството на Европейската комисия в България, Федерация "Зелени Балкани" и българската мрежа "Европа - Директно"

Събитието: На 1 август 2009 г. (събота) от 11 ч. в парк "Пети октомври" в гр. Стара Загора ще се проведе информационен ден, посветен на проблемите на климата и опазването на околната среда.

Събитието е организирано от Представителството на Европейската комисия в България, Федерация "Зелени Балкани" и българската мрежа "Европа - Директно".

"Акция Климат" ще премине под мотото "Ти контролираш промените в климата" и се провежда в рамките на общоевропейската кампания за информиране на гражданите на ЕС за глобалното затопляне и начините за неговото овладяване.

Гражданите и гостите на града ще научат какво представлява глобалното затопляне, ще се промени ли климатът на България и какви ще са последиците от това, какво може да се направи в глобален мащаб и какви действия е предприел Европейският съюз. Подготвени са и индивидуални практични съвети за това как чрез малки промени във всекидневните си навици всеки един от нас може да помогне за ограничаване на атмосферното замърсяване.

Основните информационни акценти в "Акция Климат" ще бъдат атрактивно представени върху 17 цветни банера със снимки и текстове, а върху видеоекран ще бъдат прожектирани филми, посветени на опазването на природата. На гражданите ще бъдат раздавани публикации и други промоционни материали. За най-малките ще бъдат организирани игри и викторини, а рисунките, които те ще направят в рамките на събитието ще бъдат показани в изложба под открито небе.

Събитието ще бъде официално открито от Зинаида Златанова, Ръководител на Представителството на ЕК, и от кметовете на двата града Дора Янкова, кмет на Смолян, и проф. Светлин Танчев, кмет на Стара Загора. Официалните гости ще бъдат поканени да напишат своето"Обещание към Земята" върху подготвено за целта табло.

Информация за глобалното затопляне, промените в климата и действията на ЕС можете да намерите на тематичните сайтове на ЕС http://ec.europa.eu/environment/climat/campaign и http://ec.europa.eu/climateaction/ , както и в сайтовете на Генерална дирекция "Околна среда" http://ec.europa.eu/environment/ и Генерална дирекция "Енергетика и транспорт" http://ec.europa.eu/energy .

Източник:
Econ.bg