EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Календар
«« юли 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

08.07.09
19:30 - 0 h 0 s
Церемония по връчване на наградите "Банка на годината 2008"
Кога: 8 юли 2009 г. (четвъртък), 19.00 часа
Къде: София, Гранд хотел София
Достъп: Само с покана и За медии
Организатор: Вестник "Пари"

Събитието: На 8 юли 2009 г. президентът на Република България Георги Първанов ще връчи наградите "Банка на годината 2008". Церемонията се организира от вестник "Пари" и ще се проведе в Гранд хотел София.

 За 12-ти пореден път вестникът ще раздаде банковите оскари. Освен голямата награда - "Банка на 2008 г." ще бъдат връчени награди в следните категории - пазарен дял, динамика и ефективност. 

Читателите на в. Пари в анкета на сайта www.pari.bg ще определят и Банка на клиента. 

За пръв път ще бъде връчена и награда за най-добре представящия се клон на чуждестранна банка у нас.

Наградите ще бъдат определени от комитет, чийто председател е финансовият министър Пламен Орешарски. Членове са Валери Димитров, председател на Сметната палата; Камелия Касабова, зам.-председател на 40-ото народно събрание; Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на външните работи; Ертан Кара, секретар по икономическите въпроси на президента; Мария Георгиева, директор на Mеждународния банков институт; Силвия Пенева, партньор в Delloitte; Стефан Ненов, съдружник в Мур Стивънс България одит; Михаил Стоянов, директор на фондация „Атанас Буров"; Саша Безуханова, съпредседател на КРИБ; Стамен Тасев, изп. директор на BBLF; Максим Бехар, президент на M3 Comminication; Андрей Пръмов, финансист; Васил Велев, председател на АИКБ, Стефан Неделчев, главен редактор на в. Пари и икономистът Петкан Илиев.

Спонсори на събитието са IBM, Артекс, Приста Ойл и Experian.

Критериите

Как се определя печелившият
- Наградата Банка на годината се определя на базата на финансовите резултати на трезорите за 2008 г. В. Пари ще връчи и приз за пазарен дял, приз за ефективност и приз за динамика, както и награда на клиента. За пръв път тази година ще има и награда за най-добре представящия се клон на чуждестранна банка у нас.
- Пазарният дял се определя на базата на балансово число, кредити, депозити, собствен капитал.
- При динамиката се взимат под внимание балансово число, собствен капитал, кредитен портфейл, депозити и финансов резултат.
- За ефективност критериите са кредитен портфейл, печалба към активи, степен на покритие на активите, възвръщаемост на собствения капитал и др.

Източник:
Вестник "Пари"